Team Canada rozdáva na Slovensku hru i peniaze pre škôlky i charitu VŠ

15.09.2009 Celý región

Humenné 15. septembra (TASR) – \"Veľké kanadské hokejové dobrodružstvo európskeho štýlu, druhá časť\" vyvrcholí na Slovensku v stredu.
Team Canada rozdával týždeň radosť v Bratislave a na východe republiky, rozlúči sa v Košiciach. V nedeľu bol napríklad v Humennom, kde vyhral nad domácim tímom 13:3.
Tréner kanadského výberu Marián Gmiter odovzdal domácim charitatívny dar vo výške 500 kanadských dolárov. Rodák z Bardejova ozrejmil, kam výťažok poputuje: "V Bardejove a v Humennom idú dotácie cez centrálu v Bratislave do Afriky na lieky a stravu. V Poprade a v Prešove dávame dotáciu na mestské detské orgány, pre škôlky s postihnutými deťmi. "
Aj košická akcia vynesie financie na projekty Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce Sv. Alžbety, konkrétne deťom v Kambodži. "Je to akcia, ktorú zorganizovala kanadská strana. Sú to bývalí hráči WHL a AHL, ktorí si prišli zahrať do Európy hokej a trochu pomôcť tým, ktorí to potrebujú, " uviedol pre TASR slovenský organizátor podujatia Roman Schwarzbacher.
 

Vyberte región